Blogit, vlogit ja podcastit

Motivan blogit – meidän suulla

Motivan blogipalstalla julkaistaan Motivan omien ja vierailevien asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kestävään kehitykseen liittyvistä aiheista, kuten ruuasta, julkisista hankinnoista, energiatehokkuudesta, kestävästä liikenteestä ja rakennusten lämmitysjärjestelmistä.

MotiVisio-vlogit

MotiVisio on Motivan videoblogisarja, jossa asiantuntijat  pohtivat kestävän kehityksen mahdollisuuksia, haasteita ja ratkaisuja.

Tutkapari-podcast

Motivan Tutkapari-podcast syntyi halusta tutkia, miten hankinnoilla voidaan vaikuttaa positiivisesti yhteiskunnan kehitykseen. Hankintojen ohella Tutkaparin podcast-lähetyksissä käsitellään myös muita Motivan toimintaan läheisesti liittyviä aiheita.

Tutkaparin lähetyksiin kutsutaan eri alojen asiantuntijoita, tutkijoita ja päättäjiä. Tavoitteena on saada selville, miten voidaan edistää taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävää kehitystä.

Uusimmat vlogit ja podcastit

9.10.2018 Taloyhtiöiden ja asumisen energiatehokkuus

Harri Heinaro Motivasta ja Petri Pylsy Kiinteistöliitosta keskustelevat videoblogissa siitä miten taloyhtiöissä voidaan parantaa asumisen energiatehokuutta.

Lue lisää

26.9.2018 Liikenne sähköistyy, ja latauspisteitä tarvitaan lisää myös yksityisiin kiinteistöihin

Lähivuosina markkinoille on tulossa yhä enemmän uusia sähköautomalleja. Kuluttajien valtavirta ei kuitenkaan osta hyviäkään autoja, ellei latauspaikkoja saada tuntuvasti lisää.

Lue lisää

20.9.2018 Kävely, mainettaan tärkeämpi hyvinvoinnin tekijä

Suomalaiset harrastavat liikuntaa vapaa-ajallaan yhä enemmän, mutta kävelevät entistä vähemmän. Kävelyllä on kuitenkin merkittäviä terveyshyötyjä ja se on myös pyöräilyn rinnalla ympäristöystävällisin tapa liikkua.

Lue lisää

22.5.2018 Mistä on vastuullinen kalaruoka tehty?

Mitä valita ammattikeittiöiden lautasille, jos haluaa varmistua siitä, ettei tule tarjonneeksi asiakkaille ylikalastettua tai ympäristöä kuormittavasti viljeltyä kalaa?

Lue lisää

9.5.2018 Hyvinvointia kuntaan ja säästöjä kunnan kassaan vaikuttavuusinvestoinneilla

Tutkapari ottaa tällä viikolla syyniin vaikuttavuusinvestoinnit, joissa yksityistä pääomaa kanavoidaan hankkeisiin, joilla tavoitellaan myönteistä ja mitattavaa yhteiskunnallista hyötyä. Vaikuttavuusinvestoinneilla voidaan lisätä vaikkapa maahanmuuttajien työllistymistä tai ennaltaehkäistä kakkostyypin diabetesta.

Lue lisää


Sivua päivitetty viimeksi 10.10.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.