Motivan tiedotteet


rss

23.1.2018 Näin opit älykkääksi sähkönkäyttäjäksi

Lähivuosina tapahtuva sähkömarkkinoiden uudistuminen muuttaa sähkön ja sen siirron hinnoittelua. Huoleton kuluttaja saattaa tulevaisuudessa maksaa sähköstään selvästi enemmän kuin tarkka optimoija. Näillä vinkeillä opit ennakoimaan ja siirtämään kulutusta halvemman sähkön ajankohtaan.

Lue lisää

 

4.1.2018 Lämpöpumput merkittäviä sähköjärjestelmän kysyntäjoustossa – suunnitteluun satsattava

Tällä hetkellä jo yli puolet pientalorakentajista valitsee maalämmön. Motiva arvioi lämpöpumppumarkkinan kasvavan Suomessa jatkossa erityisesti suurkohteissa. Lämpöpumppujen merkitys kasvaa tulevaisuudessa säästöjen mahdollistamisen lisäksi myös lämmön varastoinnin apuna.

Lue lisää

 

21.12.2017 Viisi vinkkiä hävikittömään jouluun

Joulu on ruokajuhla, johon kuuluu perinteisiä klassikoita ja uusia makuja ruokatrendien vaihtuessa. Olipa joulun kattaus millainen hyvänsä, niin usein tarjottavaa on liikaa. Joulunpyhien edetessä ruokaillaan sukulaisten ja ystävien pöydissä ja kotiin voi jäädä syömätöntä ruokaa huomaamatta. Jouluruokia ei myöskään haluta syödä useana päivänä peräkkäin, joten ruokahävikkiä voi syntyä tahattomasti ja varkain suuriakin määriä.

Lue lisää

 

20.12.2017 Ympäristöministeriö ja Motiva Oy tiedottavat: Uudistunut energiatodistusasetus voimaan vuoden alussa

Ympäristöministeriö on tänään antanut asetuksen rakennuksen energiatodistuksesta. Uudistunut asetus muodostaa yhdenmukaisen kokonaisuuden rakennusten energiatehokkuutta koskevan lainsäädännön kanssa ja kannustaa määräystasoa energiatehokkaampaan rakentamiseen.

Lue lisää

 

14.12.2017 Elonen Oy leipoo vastuullisesti: Materiaalikatselmus auttoi hävikin hallinnassa

Lokakuun lopussa valmistunut materiaalikatselmus Elonen Oy Leipomossa näytti, että materiaalinkäytön tehostaminen ja hävikin vähentäminen tuovat yhtiölle suoraa taloudellista hyötyä ja vähentävät samalla luonnonvarojen kulutusta sekä toiminnasta aiheutuvia ympäristöhaittoja.

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 22.1.2018