Ajankohtaista nyt kotona


25.10.2017 Talven varaslähtö viilentää, onko kotisi valmis?
Säätiedotus lupailee lunta ja tuulen tuiverrusta, lämpömittari pysyttelee nollan tuntumassa. Kun ilmassa on ensimmäiset talven puraisut, tekee kotona mieli vääntää lämpöpatterin hanikka täysille. Näillä vinkeillä vältät vilunväreet ja katkaiset tarpeettoman piikin lämmityslaskussasi.
lämmityskausi
lämmitys
huonelämpötila
ilmanvaihto
energianeuvonta
23.10.2017 Taloyhtiöt hakevat säästöjä lämmityskustannuksiin lämpöpumppu-investoinneilla
Motiva selvitti laajalla kyselyllä taloyhtiöiden kokemuksia ja tietoja lämpöpumppuinvestoinneista. Yleisimmät syyt investointeihin olivat energian ja kustannusten säästö sekä kiinteistön jälleenmyyntiarvon kasvattaminen. 75 prosenttia vastaajista, joiden taloyhtiöissä oli tehty lämpöpumppuinvestointi, arvioi sen nostaneen kiinteistön arvoa. Noin puolet totesi lämpöpumppuinvestoinnin laskeneen myös yhtiövastiketta.
lämpöpumppu
taloyhtiö
energianeuvonta
11.10.2017 Kuluttajaa odotetaan pian älykkäille sähkömarkkinoille
Kotitaloudet halutaan mukaan älykkäille sähkömarkkinoille tasaamaan kulutuspiikkejä ja ajoittamaan kulutusta edullisempaan hetkeen. Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi perjantain alkuillan saunavuoron siirtämistä vähemmän kuormittavaan ajankohtaan tai jaksottamaan lämmitystä pakkaspäivien huippukulutuksen aikaan.
uusiutuva energia
lämmitys
eneuvonta
energiansäästö
energianeuvonta
4.10.2017 Energiansäästöviikko 20 vuotta – Energiansäästötanssi-haaste kiertää Suomea
Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 9.-15.10.2017 jo kahdettakymmenettä kertaa. Juhlavuotta tahdittaa Energiansäästötanssi-haaste, johon kutsutaan kaikki Suomen työpaikat, oppilaitokset ja koulut. Kampanja tavoittaa tänä vuonna ennätysmäärän suomalaisia viettäjiensä kautta. Jo nyt osallistettavien määrä on lähes 400 000.
sähkönsäästö
uusiutuva energia
ruokahävikki
energiansäästöviikko
energiansäästö
energianeuvonta
12.9.2017 Älylampuilla sopivaa valoa jokaiseen kotiin
Älykäs valaistuksen ohjaus valloittaa nyt nopeasti kodit ilman mittavaa remontointia ja sähköremonttia. Hyvin varusteltujen lamppukauppojen hyllyillä on jo kohtuuhintaisia älylamppuja, joilla saa laadukasta ja muunneltavaa valoa energiatehokkaasti. Lampuissa on perinteiset lamppukannat, joten ne sopivat tavallisiin kodin valaisimiin.
led-lamppu
valaistus
lamput
kuluttajien energianeuvonta
eneuvonta
11.9.2017 Teurastamon Hävikkifestareilla 16.9. esillä ideat kestävämpään arkeen
Tällä viikolla vietettävän Hävikkiviikon päätteeksi Helsingin Teurastamolla lauantaina järjestettävät Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit tarjoavat ruokaelämyksiä, ideoita ja mahdollisuuksia käsillä tekemiseen. Ruoka-alan ammattilaisten, muotoilijoiden ja festivaalikävijöiden avulla käytöstä poistetut materiaalit ja raaka-aineet saavat uuden elämän ja käyttötarkoituksen.
Kiertotalous
hiilijalanjälki
ruokahävikki
kuluttajien energianeuvonta
jäte
6.9.2017 Ensi viikolla 2 000 yläasteikäistä kokkaa hävikistä
Valtakunnallisella Hävikkiviikolla 11.-17.9. pari tuhatta peruskoulujen yläkoulun oppilasta perehtyy kotitaloustunnilla ruokahävikin vähentämisen saloihin ja valmistaa aterioita kauppojen hävikki-elintarvikkeista.
ruokahävikki
15.8.2017 Hävikkifestareilla 16.9. ja koulujen Hävikki-battlessa tehdään ruokahävikistä selvää
Hävikkiviikon päätteeksi järjestettävät Hävikkifestarit tuovat syyskuisena lauantaina Helsingin Teurastamolle liudan kokkeja, ruoka-alan opiskelijoita, ruokabloggareita, yrityksiä ja muita ruoka-alan toimijoita loihtimaan hävikistä herkkuja. Myös peruskouluissa kisataan ruoanlaittotaidoissa Hävikkiviikolla ensi kertaa järjestettävässä Hävikki-battlessa.
kestävä kuluttaminen
ruokahävikki
jäte
30.6.2017 Omakotirakentaja: tähtää hybridiin
Lämmitysjärjestelmiä ei kannata vertailla vain teknisten ominaisuuksien tai mielikuvien perusteella. Vaihtoehtoja on monia ja erilaiset yhdistelmät nykyisin suosittuja ja mielekkäitä. Järjestelmä pitää valita talon koon ja ominaisuuksien perusteella sekä varustaa nykyaikaisilla säätölaitteilla ja automatiikalla.
lämmitys
lämmitysjärjestelmä
energianeuvonta
18.5.2017 Löytyikö kevätsiivouksen yhteydessä käytettyjä lamppuja? – Näin kierrätät ne oikein
Kevätsiivous saattaa paljastaa kaapinpohjalta kasan vanhoja loiste-, halogeeni- ja ledilamppuja. Energiansäästölamput sisältävät pieniä määriä elohopeaa ja ledilamput uudelleenkäytettäviä materiaaleja ja elektroniikkaa. Siksi niitä ei tule laittaa tavallisen sekajätteen joukkoon.
led-lamppu
lamput
energiansäästölamppu
led

Oliko artikkeli hyödyllinen?


Sivua päivitetty viimeksi 22.12.2017