Tätä on viisas työmatkaliikkuminen

Työhön liittyvään liikkumiseen voivat vaikuttaa sekä työntekijä että työnantaja. Työntekijöiden kannustaminen liikkumaan työmatkat esimerkiksi pyöräillen, kävellen tai joukkoliikenteellä, lisää työntekijöiden hyvinvointia ja terveyttä. Lisäksi se vähentää pysäköintipaikkojen tarvetta.

Työnantaja saa tästä kustannussäästöjä. Kestävästi tehdyt matkat vähentävät myös päästöjä ja pienentävät ruuhkia. Jo pienillä toimenpiteillä, kuten järjestämällä pyöräilijöille asianmukaiset suihku- ja vaatteidenvaihtotilat, on merkitystä.

Tutustu kestävän työmatkaliikkumisen keinoihin ja valitse juuri teidän työpaikalle sopivat keinot. Työkalut ja vinkit -osioon on kerätty muun muassa erilaisia kyselyjä ja valmista materiaalia, joiden avulla organisaatio voi ottaa askeleen kohti fiksumpaa liikkumista.

Suomalainen kuluttaa työmatkoihin 44 minuuttia päivässä.Tutustu edelläkulkija-työpaikkoihin, joissa kestävä työmatkaliikkuminen on arkea.
EDELLÄKULKIJAT KERTOVATAjankohtaista

22.8.2017 Viisas liikkuminen osaksi yritysvastuuta
Liikenteellä ja arjen liikkumisella on merkittävä vaikutus ympäristöön ja ilmastoon. Saavuttaaksemme liikenteelle Suomessa asetetut päästövähennystavoitteet, tarvitaan kaikkien meidän apua.
työmatkaliikenne
viisas työmatkaliikenne
viisas työmatka
18.8.2017 Kuukauden edelläkulkija – Työmatkapyöräilystä vireyttä päivään
Työmatkapyöräily on keskeinen työmatkaliikkumisen muoto Turun kaupungin Lääkinnällisen kuntoutuksen työntekijöille. Innoikkaita pyöräilijöitä on paljon ja yksiköllä on vuosittain joukkue valtakunnallisessa Kilometrikisassa sekä Pyörällä töihin -kilpailussa.
viisas työmatka
viisas liikkuminen
pyöräily
joukkoliikenne
1.6.2017 Kuukauden edelläkulkija: Teosto kannustaa kestävään ja hyvinvointia parantavaan työmatkaliikkumiseen
Teostolaiset ovat hyvin innokkaita pyöräilijöitä. Tämä näkyy muun muassa siinä, että järjestöllä on ollut useampana vuonna innokas pyöräilyjoukkue Kilometrikisassa. Kilometrikisa on leikkimielinen pyöräilytempaus, jonka päätarkoitus on innostaa ihmisiä pyöräilemään sekä nostattaa yhteishenkeä työpaikoilla ja muissa yhteisöissä.
viisas työmatkaliikenne
viisas työmatka
2.5.2017 Viisaan työmatkaliikkumisen uutiskirje – Teemana pyöräily: Pistetään pyörät pyörimään
Nyt on se aika vuodesta, kun työmatkapyöräilijät heräävät uuteen kauteen. Osa on saattanut pyöräillä töihin läpi talven, mutta suurin osa aktivoituu nyt kun ilmat alkavat lämmetä. Keväällä on hyvä tarkistaa, että työpaikan pyöräilyolosuhteet, eli pyöräpysäköinti ja sosiaalitilat ovat kunnossa.
viisas työmatka

Työmatkasta hyvinvointia -julisteet

Ilmaisen julistesarjan avulla voit helposti herätellä työntekijöiden kiinnostusta fiksua liikkumista kohtaan. Julisteissa nostetaan esille viisaiden liikkumisvalintojen hyötyjä. Julisteet ovat pikku kuva julisteistaA3-kokoisia ja ne ovat kaikkien työyhteisöjen käytössä.

Työmatkasta hyvinvointia -julisteet

Lisätietoja: Sini Marttinen

Tutustu fiksun työmatkaliikkumisen faktoihin ja selvitä organisaationne työmatkaliikkumisen lähtötilanne. WWW.FIKSUSTIOIHIN.FI


Viisaan työmatkaliikkumisen uutiskirje

Tilaa Viisaan työmatkaliikkumisen uutiskirje. Näin pysyt mukana liikkumisen muutoksessa ja pääset poimimaan parhaat vinkit teidän työyhteisölle.

Uutiskirjearkisto

kulje-viisaasti-logot-20160810-01
Työpaikkojen viisaan liikkumisen edistämiseksi tehtävää työtä koordinoi Motiva Oy Liikenneviraston toimeksiannosta.

Oliko artikkeli hyödyllinen?

Aiheesta lisää

Sivua päivitetty viimeksi 13.11.2017